Politică

De ce riscă să fie dizolvat partidul lui Iordache

Obișnuit să fie arcaș, mai tot timpul, Ion Iordache s-a trezit peste noapte devenit săgeată. Nicolae Ciucă și conducerea centrală a PNL îl forțează să candideze fie la primăria reședință de județ, fie la Consiliul Județean și să-și asume rezultatul. Dacă va fi unul prost, filiala riscă să fie dizolvată. Rămâne de văzut deznodământul de la Gorj deși e previzibil ținând cont că partidul senatorului se duce cu mare viteză spre hăul politicii.

Nici la Primăria Târgu Jiu, nici la Consiliul Județean Gorj n-ar avea vreo șansă Iordache. Primarul Marcel Romanescu declară că și l-ar dori contracandidat , avertizându-l ca aici primarul e ales de oameni, nu impus de stăpân. “Ca să-l las pe domnul Cosmin Popescu mai liniștit, mi-l doresc contracandidat pe Ion Iordache. E o declarație în premieră și îl aștept pe Ion Iordache în competiția de la Târgu Jiu cu o precizare. Târgu Jiul nu va avea niciodată o administrație cum o are orașul Turceni. Aici nu se impune de stăpân primarul. Doar la Turceni, primarul e stabilit de un singur om. În analele istoriei democrației după 1990, nu am mai întâlnit o astfel de situație. Domnul Iordache a stabilit că și fostul primar, și fostul viceprimar nu sunt cei mai competenți și azi conduce Primăria Turceni un consilier, omul de casă al domnului Iordache”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Biroul Politic Național al PNL a mai stabilit și că președinții de filiale care nu vor avea rezultate bune își vor pierde funcțiile și ultimele zece filiale ca voturi vor fi dizolvate. În plus, marea problemă a senatorului Iordache: candidații care vor obține scor sub filiala județeană nu vor mai putea candida la parlamentare. Cu alte cuvinte, Iordache are toate șansele să se lingă pe bot de un nou mandat în Parlament. 

„E un mare risc mai ales la ce s-a întâmplat în PNL în ultimul an. Se vorbește de dizolvarea organizațiilor nu numai de pierderea funcției de președinte, ci și de dizolvarea organizațiilor care se vor situa pe ultimele zece locuri”, a mai spus Marcel Romanescu. 

Dacă ne raportăm și la felul în care liberalii au guvernat pe perioada pandemiei, riscurile ca PNL să se după la groapa de gunoi a istoriei sunt destul de mari.

Vizualizări: 2,842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: