Social

Vaccinare la serviciu, pentru angajați

Un parteneriat între centrele de vaccinare oficiale ale Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene şi angajatori le permite acestora să organizeze campanii de vaccinare la propiile sedii. 

"A apărut instrucţiunea nr. 132 din 12 aprilie 2021 a Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-Cov-2, lucru ce dă posibilitatea angajatorilor să organizeze centre de vaccinare sau să realizeze vaccinarea în parteneriat cu centrele de vaccinare oficiale ale direcţiilor judeţene de sănătate. Această instrucţiune statutează faptul că angajatorii economici pot organiza campania de vaccinare la sediul propriu, ei trebuie să identifice un spaţiu de vaccinare. Spaţiul trebuie să fie în conformitate cu normele igienico-sanitare, să respecte circuite de funcţionare adecvate şi să asigure frigidere care să păstreze dozele de vaccinare la temperaturi cuprinse între 2 şi 8 grade Celsius", a declarat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. 

Acesta spune că cei care se vor vaccina în centrele organizate de angajatori nu mai trebuie să se programeze pe platforma de vaccinare. "Vaccinarea angajaţilor operatorilor economici în cadrul acestei campanii se va realiza fără programare în platforma de vaccinări, fiind recunoscută, iar persoanele vaccinate vor fi înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări şi li se va elibera adeverinţă de vaccinare. Angajatorii care au mai puţin de 100 de angajaţi vor putea întocmi liste cu persoane doritoare şi le vor înainta Direcţiei de Sănătate Publică judeţeană, urmând aceiaşi paşi", a spus Florin Jianu.

Vizualizări: 1,825

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: