Social

Târgu Jiu: Șase milioane de euro pentru investiţii

Bugetul Primăriei Târgu-Jiu va fi direcţionat către investiţii în acest an. Cea mai mare parte din suma alocată pentru investiţii va merge în cofinanţarea proiectelor, fiind vorba de aproximativ 5 milioane de euro. 

"Bugetul este realizat pentru dezvoltarea municipiului Târgu Jiu, deci pentru investiţii. Suma va fi defalcată în trei capitole. Asigurarea cofinanţării la proiectele europene, aici vorbim de sume mari, fiind vorba de aproximativ două milioane de euro. Pe de altă parte este vorba de alocarea fondurilor de la bugetul local pentru cofinanţarea proiectelor pe PNDL, încă un milion şi jumătate de euro, plus proiectele pe care le avem pe Compania Naţională de Investiţii, încă două milioane de euro. În mare parte, din cei aproximativ 6 milioane alocaţi pentru zona de investiţii, undeva la 5 milioane se duc în cofinanţarea proiectelor", a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Acesta spune că singura problemă este generată de TVA-ul achiziţiilor făcute. "Singura problemă ce va apărea în fiecare an este TVA-ul pe care trebuie să îl alocăm în bugetul anului 2021 şi în anii următori. Fiind vorba de un TVA deductibil în anul 2022 ni se va întoarce şi îl vom putea folosi în buget. Pe lângă cota de cofinanţare de 2% trebuie să mai alocăm şi TVA-ul la achiziţii. De exemplu la achiziţionarea troleelor, doar în acest an se duce un milion de euro în asigurarea TVA-ului pentru cele 11 trolee", a spus Marcel Romanescu.

Din cele 6 milioane alocate mai rămâne unul, banii mergând tot în investiţii. "Ne mai rămâne un milion de euro cu care încercăm să deschidem noi şantiere. Unul dintre şantiere este cel care se realizează în zona Plopilor, ne-am mai lăsat o rezervă pentru eventualele probleme care ar putea să apară, pe reparațiile de la unitățiile de învățământ, în jur de două milioane jumătate de lei", a spus Marcel Romanescu.

Vizualizări: 2,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: