pamFLEȚI

Danemarca - donăm Ucrainei peste 2 miliarde de euro. Zelenski : Mulțumesc! 

Copenhaga a decis să susțină Ucraina cu aproximativ 2,4 miliarde de euro direcționați printr-un fond destinat în principal achiziționării de echipamente militare, anunță premierul danez Mette Frederiksen.

„Războiul din Ucraina este într-o fază foarte critică, cu o situație gravă pe câmpul de luptă și, prin urmare, Ucraina are nevoie de tot sprijinul posibil ”, a spus șeful guvernului într-un interviu acordat radiodifuzorului public DR.

„ Acum ucrainenii au nevoie de armele noastre și de sprijinul nostru, de aici urgența ”, a declarat Mette Frederiksen, al cărei nume se află în cărți pentru funcția de secretar general al NATO în perioada următoare.

Pachetul de șapte miliarde de coroane daneze (aproximativ 950 de milioane de euro) deja planificat pentru 2023 în fondul creat în martie va fi suplimentat cu alte 7,5 miliarde de coroane, a spus ea. Și 10,4 miliarde vor fi eliberați și pentru 2024 „ pentru că nu există nicio indicație că anul viitor va fi un an al păcii ”. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat mulțumirea!

Vizualizări: 1,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: