pamFLEȚI

Șmecherie sau prostie?

Au mărit veniturile salariaților Complexului Energetic Oltenia acum, în primăvară, cam cu 25%, și acum le spun că trebuie să îi trimită acasă! Cel puțin așa se aude pe surse, dar ne-am obișnuit deja că tot ce se află rău pe surse devine realitate.

Nu mai departe de ieri spunea șeful PNL Gorj, Ion Iordache, la Radio Infinit, că, din informațiile lui, vor fi prelungite cele 1.800 de contracte pe perioadă determinată, de la CE Oltenia. Dar, tot ieri se știa deja că societatea a fost notificată că trebuie să se încadreze în bugetul de salarii de anul trecut. Iar asta înseamnă că, dacă a mărit salarii, trebuie să trimită oameni acasă. Matematică simplă.

Unii lideri sindicali spun că este posibil să se renunțe la toți cei 1.800 de salariați, pentru încadrarea pe buget. Ba, nici atunci nu ar fi suficient, decât dacă se accelerează și procesul de pensionare pe Legea 197/2021.

Tot ce se întâmplă în acest Complex Energetic Oltenia duce la închiderea accelerată a capacităților de producție. Oare asta cu mărirea salariilor ca să justifice apoi reducerea de personal o fi fost șmecherie sau prostie? Nu că ar mai conta, grav este și că se pierd mii de locuri de muncă în acest an, dar și că alte mii de salariați nu vor lucra în condiții de siguranță, din cauza deficitului de personal.

 

Vizualizări: 3,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: