pamFLEȚI

Gata, cumpărarăm votul Austriei

Cabinetul Ciucă are astăzi pe ordinea de zi prelungirea prin act adițional a Acordului de concesiune a unor perimetre de explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră, aprobat prin HG nr. 287/2000 între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, pe de o parte, şi Societatea Naţională a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucureşti, pe de altă parte.

"Adoptarea prezentului act normativ va conduce la modificarea Acordului de concesiune în ceea ce priveşte prelungirea duratei concesiunii cu 15 ani, până la data de 12 septembrie 2042. Titularul Acordului de concesiune, la data prezentului act normativ, este OMV Petrom S.A., cu excepţia a două perimetre - perimetrul I Adjud şi perimetrul VIII Urziceni Est, unde OMV Petrom S.A. şi Hunt Oil Company of Romania SRL sunt împreună titulari. Prelungirea duratei concesiunii va conduce la o durată totală a Acordului de concesiune de 45 de ani", se precizează în nota de fundamentare.

Cu alte cuvinte, ne mai vândurăm resursele pentru 15 ani către OMV în speranța că intrăm în Schengen. Știm bine că Austria a blocat accesul României în Spațiul Schengen, invocând problema migranților, când de fapt a vrut să obțină un avantaj economic.

Acum să vedem care se mai opune și ce mai cere în schimb.

Vizualizări: 2,908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: