antiVirale

Cursa de Formula 1 de la Imola a fost anulată din cauza inundațiilor

Furtunile din ultima perioadă din Italia au provocat cinci morți în nordul țării și au dus la anularea cursei de formula 1 de la Imola.

Inundațiile au dus la anularea Marelui Premiu al regiunii Emilia Romagna, a şasea etapă de Formula 1 a sezonului, care urma să se desfăşoare de vineri până duminică pe circuitul de la Imola.

Cursa tradițională a Italiei nu va avea loc în acest weekend din cauza inundaţiilor, care au provocat cel puțin cinci morți. 

''În urma discuţiilor dintre Formula 1, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism, autorităţile competente, inclusiv miniştrii în cauză, preşedintele Auto Clubului italian, preşedintele regiunii Emilia Romagna, primarul oraşului şi promotorul, s-a luat decizia ca Marele Premiu să nu aibă loc la Imola'', se arată într-un comunicat al Formula One, fără a preciza dacă această cursă va fi reprogramată până la sfârşitul sezonului.

Vicepremierul Italiei Matteo Salvini a propus miercuri anularea Marelui Premiu de la Imola, motivând solicitarea sa prin faptul că este nevoie de un efort total pentru a lupta împotriva inundaţiilor şi o aglomerare de vizitatori şi maşini spre circuit în acest weekend ar trebui evitată. 

Regiunea nordică Emilia Romagna, unde este situat circuitul de la Imola, s-a confruntat cu ploi torenţiale şi inundaţii în ultimele zile.

Boxele de la circuit au fost evacuate marţi, ca măsură de precauţie, iar Formula One a avertizat miercuri pe toată lumea să stea departe de circuit.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: