Eveniment

Cum s-a întâmplat tragedia de la Motru. Bătrânul a murit salvând un copil!

Un copil de opt ani și mama lui au murit joi înecați în râul Motru, iar un bătrân de 80 de ani a murit salvând un alt copil. Scăldatul în aceste zile de caniculă se termină de multe ori urât, atunci când sunt alese zone în care apa este mare.

O mamă și cei doi copii, din Cătunele, au mers joi la scăldat în râul Motru. Au ales un loc mai izolat, mai ferit de lume. Mama stătea pe mal și copiii erau în apă, dar la un moment dat au ajuns într-un loc în care apa era adâncă.

Ei nu știau să înoate și au început să țipe că se îneacă. Un bătrân de 80 de ani, despre care inițial s-a crezut că este bunicul celor mici, a reușit să scoată copilul cel mic la mal, dar când s-a întors după cel mare, un băiat de opt ani, s-a înecat și el.

Mama copiilor a intrat și ea în apă să îl salveze, dar a murit și ea. Salvatorii chemați la fața locului nu au mai putut decât să constate decesul băiatului de opt ani, al mamei sale de 30 de ani și a bătrânului de 80 de ani.

Cristian, fiul bătrânului, spune că acesta scotea apă cu motopompa din râu. ”Cred că se băgă după ea și după copil. El ce să facă la 81 de ani. Copiii făcură baie exact lângă motopompa mea. Întinsei furtunele și îi lăsai aici. În altă parte era mai multă lume. Când mă întorsei, îl văzui cu fața-n sus”, a spus Cristian, fiul bătrânului înecat.

Primarul din localitate spune că i-a tot sfătuit pe localnici să nu meargă la scăldat în astfel de zone.

Vizualizări: 14,646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: