Actualitate

Cum poate scăpa CEO de salariații TESA

Ponderea salariaților TESA la Complexul Energetic Oltenia depășește 13%, aproape dublu față de necesar. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a spus clar în timpul vizitei la Târgu Jiu că ponderea normală ar fi de 6-7%, așa cum este la alte companii.

Liderii de sindicali se întrec să îl laude pe Burduja ba că e tânăr, ba că are deschidere, ba că pricepe problema din mers, în loc să ia ca atare semnalul de alarmă și să pregătească un program de reducere a personalului TESA, cu protecția socială aferentă.

CE Oltenia are la acest moment peste zece mii de salariați, dar câteva sute se pensionează în fiecare lună. Cei de la TESA nu se pot pensiona la 52 de ani și există riscul ca, la finalul anului ponderea TESA să ajungă la 18%. Chiar dacă de la 1 iulie au primit și cei de la TESA condiții speciale de muncă, adică li se reduce vârsta de pensionare cu șase luni pentru fiecare an lucrat, tot se va impune un program de restructurare.

Unii lideri sindicali au vorbit de un plan de disponibilizare cu acordarea unui venit de completare timp de patru ani, alții exclud concedierile până în 2026, iar alții chiar până în 2032. 

Vizualizări: 2,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: