Actualitate

Obligați să pună apometre și să plătească apa

Localnicii din comuna gorjeană Schela au consumat apă din rețeaua publică fără să fie taxați. Asta a constatat Curtea de Conturi, în urma unui control.

“Branșarea la apă nu s-a făcut cu instalarea de apometre pentru a evita sustragerea de la plata consumului real de apă, evidența se conduce pe registre completate manual, nu au fost stabilite și înregistrate obligațiile de plată privind consumul de apă pe anul 2019 în vederea urmăririi și încasării contravalorii apei furnizate. Deși prin Hotărârea Consiliului Local, s-a stabilit și aprobat un tarif de 0,8 lei/mc de apă consumată, acesta nu a fost încasat, veniturile din taxa speciala pentru serviciul de apa aferent anului 2019 fiind înregistrat pe măsura încasării și la nivelul taxei de 30 lei/persoana /an”, se arată în raport.

Curtea de Conturi a dispus primăriei “instalarea de apometre la utilizatorii de apa branșați, pentru ca activitatea sa fie uşor de evaluat, monitorizat şi controlat”. O altă măsură este stabilirea obligațiilor de plată, înregistrarea, urmărirea și încasarea contravalorii serviciilor de alimentare cu apa și salubritate pentru toți beneficiarii acestora.

Măsurile au fost dispuse anul trecut și nu au fost implementate până acum, dar s-a constatat totuși că există un proiect aprobat pe “Anghel Saligny”, care prevede contorizarea a peste o mie de gospodării.

Vizualizări: 1,267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: