Actualitate

Amendă după ce au spart un drum recent asfaltat

Nimic nu este mai enervant decât atunci când vezi că se apucă unii să spargă un drum recent asfaltat, să ajungă la nu știu ce conductă sau să se branșeze la nu știu ce rețea. De ce nu o faci când vezi că se lucrează la drum?

Polițiștii locali din Târgu Jiu, cu atribuții în domeniul disciplinei în construcții, au verificat la începutul lunii august respectarea condițiilor de executare a intervențiilor aferente lucrărilor tehnico-edilitare pe domeniul public și privat al municipiului Târgu Jiu.

“Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei, fiecare, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 43 din 1997 privind regimul drumurilor, pentru intervenții asupra drumului public fără obținerea acordului de spargere a străzii”, transmite Poliția Locală Târgu Jiu.

Potrivit legii, neaducerea terenului la starea inițială și nerealizarea lucrărilor de curățare, amenajare ori degajare, după caz, a amplasamentului și/sau a terenurilor adiacente ocupate temporar pe durata execuției, odată cu încheierea lucrărilor de bază, se sancționează contravențional cu amendă de la 5.000 - 20.000 lei.

Atât operatorii economici care au rețele subterane, cât și persoanele fizice, au nevoie de acordul primăriei pentru spargerea unui sector de drum, dar și obligația de a reface suprafața.

Vizualizări: 3,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: