Actualitate

Terasele, fast-food-urile și piscinele, călcate de comisarii OPC. La alții…"calcă apa"

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj a comunicat că au loc în aceste zile acțiuni de control în cadrul Tematicii naționale privind activitatea de agrement și alimentație publica de la piscinele situate în județul Gorj.

"Abaterile constatate sunt incompatibile cu funcționarea acestora în condiții de siguranță în ceea ce-i privește pe consumatori, respectiv nerespectarea valorilor impuse prin OMS 119/2014 la cantitatea de clor (mg/l), precum și valori privind PH-ul stabilit prin același act normativ, abatere ce pune in pericol sănătatea utilizatorilor acestor locuri de agrement, în special a copiilor", transmite organul de control.

Au fost depistate și abateri în ceea ce privește alimentația publică la terasele și fast-food-urile care funcționează in interiorul acestor piscine, cum ar fi diferențe mari între gramajele afișate în meniuri și cele din farfuriile consumatorilor, abateri legate de condițiile de păstrare și termenele de valabilitate ale alimentelor.

 

Despre campania dusă de inspectorii OPC am mai tot discutat, faptul că sunt locații unde se impun măsuri restrictive este evident, dar sunt și situații unde excesul de zel venit din partea inspectorilor este la fel de evident. 

Apropo de măsuri și măsurători, la detergenți, șampoane, paste de dinți… când le facem un cântar? Sau rețelelor de telefonie mobilă, rețele de cablu… când le facem niște măsurători? Nu de alta, dar sunt infinit mai evidente minusurile și semnalele proaste! Știm. O să vă pice netul, chiar la ultima frază din articol. 

Vizualizări: 2,025

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: