Politică

Creştere economică doar pe foaie! Premierul Cîțu se laudă cu estimările FMI

Estimările Fondului Monetar Internaţional (FMI) arată o creştere economică pentru România. "FMI are încredere în Guvernul României și estimează o creștere economică semnificativă mai mare pentru România. Previziunile FMI arată o creștere economică substanțială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creștere din Uniunea Europeană", transmite Florin Cîțu.

Premierul se laudă că este meritul lui. “Am reușit să stabilizăm economia și să reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastre. Economia României se află pe o direcție de creștere economică sustenabilă și nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru", transmite Florin Cîțu.

Este normal ca FMI să aibă încredere în Guvernul României atunci când acesta se împrumută cu dobânzi considerabile fix de la acest organism. Cum realitatea nu se aseamană niciodată cu ce este pe foi, nici această creştere economică nu va fi resimţită de români. În anul 2019 România avea un PIB mai mare ca al Portugaliei şi Greciei, dar condiţiile de trai erau mult sub cele din ţările menţionate.

Vizualizări: 1,823

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: