Eveniment

Copil lovit de mașină, dus acasă, nu la spital

Un bărbat din Târgu Jiu a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, pentru fugă de la locul accidentului. 

Fapta a avut loc în decembrie 2020, în zona Lido. Un copil în vârstă de 11 ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, a fost lovit de mașina condusă de șoferul neatent.

“În urma impactului, persoana vătămată minoră a căzut pe suprafața carosabilă, iar inculpatul a staționat autoturismul pe partea dreaptă a sensului său de mers, parțial pe trotuar. Imediat după ce a coborât din autoturism, inculpatul s-a deplasat la persoana vătămată și, împreună cu martora (...), l-a ajutat să se ridice, și l-au transportat pe o bancă din Parcul Lido, minorul acuzând dureri la nivelul gleznei piciorului drept, unde prezenta o inflamație.

Deși inițial a dorit să sesizeze serviciul de urgență 112 pentru a solicita deplasarea la fața locului a unei ambulanțe, inculpatul a renunțat în momentul în care a aflat că minorul locuiește în proximitatea zonei în care s-a produs accidentul și a solicitat să fie transportat la imobilul său”, se arată în documentul de la instanță.

Bărbatul a dus copilul acasă și a plecat, aflând că micuțul va fi dus de tată la spital. Potrivit legii, era obligat să anunțe accidentul la poliție. Copilul a avut o fractură care a necesitat două luni de îngrijiri medicale.

Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 3 noiembrie nu este definitivă.

Vizualizări: 3,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: