Actualitate

Nu este de acord cu reangajarea celor pensionați

Situația personalului este complicată la Complexul Energetic Oltenia și va rămâne așa câtă vreme compania nu are voie să angajeze decât pe perioadă determinată.

Sunt aproape două mii de salariați la CE Oltenia cu contracte pe perioadă determinată. Planul de restructurare nu permite administrației să angajeze personal decât pe șase luni, cu posibilitate de prelungire.

În aceste condiții, compania a angajat excavatoriști și electricieni din rândul celor care s-au pensionat recent, în baza legilor care au redus vârsta de pensionare în cariere miniere și termocentrale.

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, afirmă că revenirea pensionarilor la lucru în Complexul Energetic Oltenia pune într-o lumină proastă protestele angajaților care au cerut pensionarea la 52 de ani. ”Pe de o parte vrem să ieșim la pensie la 52 de ani, dar în același timp am văzut coleg de 57 de ani care s-a întors înapoi la serviciu”, a spus Popescu la Radio Infinit.

Acesta este de părere că ar trebui angajați tineri, cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. “La termocentrala Rovinari, colegii mei au semnat pentru șase luni, cu posibilitate de prelungire”, a spus liderul SMEO. “Înțeleg nemulțumirea colegilor noștri, în loc să angajăm copiii colegilor noștri, angajăm pe cei care s-au pensionat, cu o pensie bună”, a mai spus acesta.

Zeci de salariați ai companiei energetice se pensionează în fiecare lună și trebuie înlocuiți.

 

Vizualizări: 4,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: