La modă

Alimentele care țin bolile cardiace departe

Bolile de inimă continuă să fie, din păcate, o problemă gravă pentru oamenii din întreaga lume, ducând de multe ori la decese. De aceea, Asociația Americană a Inimii (AHA) a publicat recent un raport care prezintă un ghid alimentar care cuprinde cele mai bune alimente de consumat pentru inimă.

AHA notează, de asemenea, că dieta nu este singurul factor în lupta împotriva bolilor de inimă. Dar, alimentele sunt un suport important pentru a menține acest organ vital în stare bună, de aceea oamenii trebuie să respecte ”cele șapte reguli” ale vieții pentru acest deziderat, potrivit Eat This.

Ele necesită șapte abordări, pentru a urmări o sănătate mai bună a inimii și anume controlul colesterolului, menținerea activă, o greutate sănătoasă, monitorizarea tensiunii arteriale, controlul glicemiei, renunțarea la fumat și adoptarea unei diete sănătoase.

Deși dieta nu este singurul factor de prevenire a bolilor de inimă, ea este extrem de importantă. Nu numai că alimentele sănătoase pentru inimă vă pot ajuta să scădeți riscul de îmbolnăvire, dar dieta poate dăuna în alte zone ale celor șapte reguli, cum ar fi gestionarea colesterolului și a zahărului din sânge, ajutându-vă să aveți energie pentru a face exerciții fizice regulate.

 
Având în vedere acest aspect, vă prezentăm mai jos cele mai bune alimente sănătoase pentru inimă, pe care le puteți mânca, conform ultimului raport prezentat de către AHA.

 

Asociația americană recomandă să consumați o mulțime de fructe și legume în fiecare zi, cu accent pe verdețurile cu frunze, deoarece acestea sunt foarte bogate în nutrienți.

AHA menționează în mod special consumul piersicilor, ca fiind unul dintre fructele cele mai bogate în nutrienți. În plus, puteți consuma fructe sub orice formă, proaspătă, congelată, conservată sau uscată, ele făcând parte dintr-o dietă sănătoasă pentru inimă.

Alte recomandări de consum prezentate de AHA indică cerealele integrate, leguminoasele, peștele, lactatele cu consum scăzut de grăsimi, carnea de pui și uleiul de măsline folosit la salate.

Vizualizări: 876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: