Anchetă

Polițist pălmuit de un salariat al CE Oltenia

Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a fost trimis în judecată, luna trecută, pentru infracțiunea de ultraj. Acesta este lăcătuș mecanic la Cariera Jilț Nord. Dosarul va fi judecat la Judecătoria Motru.

Primul episod a avut loc pe 13 noiembrie anul trecut, când minerul era la volan și a depășit pe linie continuă, iar polițistul l-a tras pe dreapta și l-a lăsat fără permis.

Câteva zile mai târziu, mai exact, pe 20 noiembrie, polițistul era la un local din Mătăsari, cu fratele lui, polițist și el, dar în Capitală. Acesta din urmă juca la păcănele.

Minerul a intrat în local, a comandat o bere și, la vederea polițistului care l-a amendat, i-a reproşat faptul că l-a sancţionat contravenţional şi i-a reţinut permisul de conducere, reproşuri însoţite de “cuvinte insultătoare şi de ameninţări privind săvârşirea de acte de violenţă, respectiv că îl va lovi cu sticla de bere, pe care o ţinea în mâna dreaptă”.

Polițistul a încercat să îi explice că fusese înregistrat de aparatul radar de pe autospeciala de poliţie şi că putea să conteste procesul verbal de sancţionare contravenţională.

“Văzând că inculpatul devine din ce în ce mai nervos şi agitat, persoana vătămată s-a ridicat de pe scaun, pentru a evita o eventuală agresiune, moment în care, la orele 15:42, inculpatul l-a lovit cu palma stângă peste faţă, partea dreaptă, cu intensitate, producându-i suferinţe fizice. Că, imediat, între cei doi au intervenit martorii ## şi ##, care i-au despărţit, vânzătoarea scoţându-l pe inculpat din local, pe terasă. Că, după puţin timp, cei doi fraţi au părăsit localul, iar inculpatul a rămas pe terasă, împreună cu martorii ##, în faţa cărora a afirmat că în acest mod trebuie să se procedeze cu poliţiştii prea zeloşi”, se arată în documentul de la instanță.

Fiind audiat, minerul a precizat că probabil l-a atins cu palma mâinii stângi peste faţă pe agentul de poliţie, întrucât s-a temut de acesta, atunci când s-a ridicat de pe scaun, fiind mai înalt şi mai solid decât el, însă acest gest nu a fost determinat de faptul că acesta îi aplicase anterior, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, o sancţiune contravenţională la regimul circulaţie rutieră.

Una peste alta, salariatul CE Oltenia s-a ales cu dosar penal pentru ultraj și rămâne de văzut dacă va fi sau nu găsit vinovat.

Vizualizări: 4,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: