Anchetă

Dau banii înapoi CE Oltenia, dar scapă de pedeapsă

Curtea de Apel Craiova a decis astăzi, definitiv, încetarea procesului penal împotriva fostului director din Complexul Energetic Oltenia, Vasile Ghimiș, și a unui om de afaceri, Daniel Giurcău, într-un dosar de abuz în serviciu. Asta pentru că a intervenit prescrierea faptelor, dar cei doi trebuie să plătească suma de 165.831 lei către Complexul Energetic Oltenia.

Vasile Ghimiș este acuzat de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată, după ce, în 2012, ar fi cumpărat produse de șapte ori mai scumpe pentru companie.

Concret, era vorba de truse sanitare și furtune de stingere a incendiilor. Valoarea unui furtun de pompieri a ajuns la prețul de 850 lei/bucata, în condițiile în care un astfel de produs avea un preț de piață de aproximativ 120 lei/bucata. Prin aceste demersuri, unitatea minieră ar fi fost prejudiciată.

Pe lângă Ghimiș, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată și a unei persoane fizice, la data faptei administrator al SC RATETALAV SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată, dar și a SC RATETALAV SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

Vizualizări: 3,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: