La modă

Cum îți dai seama că ai intoleranță la lactoză

Intoleranța la lactoză este cel mai comun tip de intoleranță alimentară, iar organismul nu reușește să digere zahărul din produsele lactate.

Concret, corpul are un deficit de lactază, o enzimă găsită în mucoasa intestinului subțire, care metabolizează lactoza. Atunci când organismul nostru nu reușește să digere zahărul din produsele lactate, este fermentat de flora bacteriană normală din intestinul gros, iar așa apar primele simptome ale intoleranței.

Simptomele sunt crampe abdominale - în special în zona ombilicului sau în partea inferioară a abdomenului, balonare, diaree, vărsături, transpirație.
 

Simptomele apar în mod normal la 15 minute - 2 ore de la consumarea lactatelor, iar intensitatea acestora poate să difere. În funcție de diverși factori, cum ar fi capacitatea florei intestinale de a se adapta la lactoză, unele persoane pot consuma un pahar cu lapte fără să aibă probleme, pe când organismul altora poate avea reacții severe.

Dacă ați sesizat că aveți simptome după ce consumați lactate, pasul următor este diagnosticarea.

Cele mai comune alimente care conțin lactoză sunt lapte și produse lactate, pâine și produse de patiserie, cereale procesate, sosuri pentru salată, înghețată, ciocolată, muștar, maioneză, ketchup.
 

Vizualizări: 1,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: