Social

Târgu Jiu: Licitație publică pentru concesionarea unui teren în zona de centru a orașului. Cine îl vrea! 

Primăria Târgu Jiu vrea să concesioneze un teren situat în zona centrală a municipiului, în suprafață de 1650mp. Darea în folosință va fi prin licitație publică, iar cei interesați pot depune oferte până în data de 29 iunie. 

Este vorba de un teren situat pe Bulevardul Constantin Brâncuși, nr.6A, 6E. Anunțul primăriei este unul vag, însă legat de acest teren a fost inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local, ce a fost dezbătut într-o ședință din 27 aprilie, care privea însușirea studiului de oportunitate și aprobarea concesionării. 

Astfel, în document se arată că prețul de pornire la licitație va fi de 0,7733 euro/mp/lună, echivalentul a 3,821 lei/mp/lună, fără TVA. Terenul respectiv a făcut parte dintr-o suprafață de 62.460mp, pentru care autoritățile au aprobat dezmembrarea în două loturi la sfârșitul lunii ianuarie, având la bază o solicitare a societății Radingridavi SRL din Târgu Jiu, înființată în 2021, reprezentată prin Mario Găman, care are ca obiect principal de lucru ”activități ale bazelor sportive”. 

Aprobarea întocmirii studiului de oportunitate pentru această suprafață a fost tocmai pentru concesionarea prin licitație publică în vederea amenajării unei baze sportive, mai exact a unui mini teren de fotbal pentru copii. Baza sportivă ar urma să fie amenajată în parteneriat cu Clubul Sportiv Luceafărul Târgu Jiu, reprezentat prin vicepreședintele Ionuț Cătălin Bucă. 

Municipalitatea vrea să concesioneze terenul pentru 25 de ani, cu posibilitate de prelungire. ”Amplasamentul este localizat în zona centrală a Municipiului Târgu Jiu, într-o zonă cu vad comercial, cu acces la transportul în comun, având în apropiere Parcul Central, instituții publice, bancare și unități medicale”, se arată în fișa de date atașată la proiectul de hotărâre de Consiliu Local. 

Ofertanții vor trebui să plătească o garanție de participare de 13.000 lei. Ședința publică de deschidere a ofertelor va avea loc în data de 30 iunie, la sediul primăriei Târgu Jiu. 

 

Vizualizări: 1,810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: