Diaspora

Alegeri în SUA. Biden va avea puteri limitate!

Americanii au votat marţi pentru alegerile organizate la doi ani de la scrutinul prezidenţial, numite şi alegeri de la jumătatea mandatului - 'midterms', care ar putea să le ofere republicanilor o majoritate în Camera Reprezentanţilor, să limiteze puterile preşedintelui Joe Biden pentru următorii doi ani.

 

Republicanul Ron DeSantis, un posibil candidat la alegerile prezidenţiale din 2024, a fost reales marţi guvernator al Floridei. Un reprezentant în ascensiune al dreptei, el s-a impus fără surprindere în acest stat. Inclusiv Trump a anunțat că l-a votat.


Au fost aleși și tineri în congres. Democratul Maxwell Frost, în vârsta de 25 de ani, a devenit primul membru al "Generaţiei Z" care intră în Congresul SUA, câştigând un loc în Camera Reprezentanţilor din Florida, potrivit mass-media americane.


În New Hampshire, o republicană în vârsta de 25 de ani, Karoline Leavitt, a candidat de asemenea pentru un loc în Camera Reprezentanţilor. Apropiaţi ca vârstă, cei doi candidaţi nu s-ar putea separa din punct de vedere politic. Militantă pro-Trump, tânăra susţine o scădere a taxelor şi controale mai stricte la frontiere.


 Voturile încă se numără, dar cam toată lumea spune că republicanii vor avea controlul Senatului, ceea ce era și normal cu un democrat ca Biden la Casa Albă.

Vizualizări: 891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: