Politică

Contre între pluseriști și liberali. Se rupe guvernarea?

Sunt atacuri tot mai dese între politicienii de la guvernare. Premierul Cîțu cere demisii de onoare după evacuarea forțată a spitalului Foișor din București. Sfidător, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ținut o conferință de presă la aceeași oră cu premierul, pentru a da vina pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, asumat mai mult de PNL.

Și premierul Cîțu este acuzat de liderii PLUS, pentru că a anunțat relaxarea restricțiilor din vară. Fostul purtător de cuvânt în Cabinetul Cioloş şi membru în Consiliul Naţional al PLUS Liviu Iolu a afirmat că doar 30% dintre bătrâni şi bolnavi sunt vaccinaţi şi aşteaptă ca prim-ministrul Florin Cîţu şi Comitetul de vaccinare să infirme această informaţie. El a adăugat că fiecare pacient de azi din spital are legătură cu şeful Executivului şi eşecul de a îi vaccina pe cei mai vulnerabili, cum au făcut până acum toate statele responsabile. „Premierul Cîţu a intrat prea repede într-un exerciţiu de PR cu artificii şi zurgălăi strigând un fel de «jos pandemia» guvernamentală înainte de termen”, a mai spus Iolu.

Vicepreşedintele PNL Ben Oni Ardelean a declarat că va solicita premierului Florin Cîţu, în cadrul Biroului Politic Naţional al partidului, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. El a adăugat că ministrul Sănătăţii este direct răspunzător de trauma trăită de pacienţii evacuaţi, avizând propunerea DSU.

Declarațiile sunt mult mai multe de ambele părți, iar luni se anunță o zi în care lucrurile ar putea fi tranșate.

Vizualizări: 1,955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: