Actualitate

Continuă lupta Greenpeace împotriva României. Acum vor să închidă și energia pe gaz!

Așa-zișii ecologiști, beneficiari de fonduri din afara României, câștigă tot mai multe bătălii împotriva sistemului energetic românesc. Iar România nu pare să aibă instituții care să o apere.

Au blocat investiția hidroenergetică de pe Jiu, au închis cea mai mare carieră de cărbune din România, luptă în instanță să închidă termocentrale și exploatări miniere.

Gazul ar fi o alternativă, așa că Greenpeace a început de pe acum lupta împotriva acestei surse de energie. Pentru că se știe că astfel de organizații urmăresc ani buni interesele stăpânilor lor, până reușesc să distrugă obiectiv cu obiectiv.

Activişti ai organizaţiei Greenpeace au protestat în caiace, joi, în largul Mării Negre în faţa petrolierului rusesc VF Tanker 2, care se îndrepta spre România, pentru a atrage atenţia asupra faptului că este nevoie de renunţarea la combustibilii fosili şi de trecerea la energia verde.

România nu are o climă care să-i permită să își asigure energia din panouri fotovoltaice și parcuri eoliene, ca alte țări. Și cu energia hidro este complicat, din cauza secetei.

Sigur că toată lumea vrea o energie curată, dar în măsura în care există tehnologiile necesare. Astăzi, dacă renunțăm la cărbune, stăm în frig la iarnă. Dacă renunțăm și la gaz, ne întoarcem la lumânare. Sunt lucruri evidente pentru oricine citește mai mult decât cartea de identitate. Și totuși, inițiativa Greenpeace a adunat niște sute de mii de semnături de la oameni care cred că știu ce  știu ,dar ei nu știu... că nu știu.

Vizualizări: 3,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: