Eveniment

Profesorul acuzat de hărțuirea unei eleve contestă sancțiunea

Profesorul de la Liceul Teologic din Târgu Jiu, acuzat de hărțuirea unei eleve, a contestat în instanță sancțiunea primită de la Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Dosarul a fost înregistrat pe 9 noiembrie la Tribunalul Gorj și nu a primit încă termen de judecată.

Profesorul, care este și preot, ar fi avut o conversație pe o rețea de socializare cu o elevă din liceu, care este minoră, și ar fi folosit cuvinte nepotrivite. Acesta a fost cercetat de către Mitropolia Olteniei și de către conducerea Liceului Teologic, în urma depunerii unei sesizări. De asemenea, cazul a ajuns la comisia de disciplină a ISJ Gorj, care a emis sancțiunea contestată.

În prezent, acesta nu mai predă la Teologic. Cazul este verificat și de Poliție. „La data de 19 octombrie a.c., în urma verificărilor efectuate de către polițiștii Biroului Siguranță Școlară, cazul a fost preluat de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale, care s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, într-o zi din perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, o elevă, de 16 ani, din cadrul unei instituții de învățământ din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce se afla în timpul orelor de curs, ar fi fost agresată sexual de către un profesor din cadrul instituției. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 3,831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: