Eveniment

Polițist cu apucături de interlop

Situație incredibilă la Maramureș, unde un agent de poliție a fost arestat, după ce a dat foc mașinii unei persoane căreia îi împrumutase bani. Pentru că nu i-a restituit cei 3.000 de euro, polițistul s-a răzbunat pe amicul datornic. 

Tribunalul Maramureş a admis, joi, propunerea procurorilor de arestare preventivă a polițistului pentru o perioadă de 30 de zile. Agentul de 24 de ani este cercetat pentru distrugere şi instigare la acces ilegal la un sistem informatic.

Instanţa a reținut că polițistul, în data de 10 iulie 2022, însoţit de un alt bărbat, rămas neidentificat până în prezent, s-a deplasat cu un autoturism la locuința victimei. Bărbatul neidentificat a stropit cu motorină autoturismul parcat în faţa imobilului, aparţinând victimei, şi l-a incendiat, plecând ulterior de acolo.

„Fapta de distrugere a fost concepută şi săvârşită de inculpat în scop de răzbunare şi de constrângere, în contextul acordării de către acesta a unui împrumut şi a refuzului martorului de a-i restitui banii”, anunță Tribunalul Maramureș.

De asemenea, pe 1 august 2022, polițistul şi-a determinat un coleg să acceseze fără drept baza de date administrată de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor, pentru a verifica datele din evidenţa auto ale unei persoane.

Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată.

Vizualizări: 14,058

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: