Actualitate

Șeful DSV Gorj ar trebui demis

Gorjul a ajuns pe primul loc în țară ca număr al focarelor de pestă porcină. Mai mult de jumătate din focarele active în țară sunt în acest județ.

Direcția Sanitar Veterinară Gorj a scăpat situația de sub control și s-a ajuns la peste 170 de focare.

Și cum să nu crească numărul focarelor, câtă vreme abia acum Prefectura Gorj a cerut primăriilor să identifice terenuri unde să poată îngropa porcii morți.

Gorjul nu are un incinerator pentru cadavre de animale, așa cum ar fi normal. Un localnic din Arcani susține că a stat 20 de ore cu porcul mort în coteț. Asta pentru că cei de la DSV Gorj au spus ieri, când au fost sunați, că li s-a terminat programul. Iar astăzi, când au ajuns la om, au făcut niște hârtii și au plecat. I-ar fi transmis apoi, telefonic, să îl îngroape la el în curte.

Ne mai mirăm că mai mulți gorjeni au filmat cadavre de porci, aruncate pe te miri unde?

Din păcate, șeful DSV Gorj, Florin Gorcea, se bucură de protecția liderului PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, astfel că nu poate fi schimbat din funcție nici dacă mor toți porcii din județ. Până la urmă, dacă mor porcii, scăpăm și de pesta porcină, nu? Și să nu credeți că glumim. În satul Moi din Bîlteni au fost omorâți toți porcii, ca măsură de prevenire a extinderii bolii.

Vizualizări: 7,943

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: