Actualitate

Popescu: Termocentrala Rovinari nu poate funcționa la capacitate maximă fără Roșia

Termocentrala Rovinari, cea mai performantă centrală pe cărbune din România, are trei grupuri funcționale și unul în modernizare. La finalul anului trebuie să închidă unul din grupuri, pentru că așa s-a stabilit prin planul de restructurare, astfel că vor rămâne doar două funcționale.

Complexul Energetic Oltenia spera să poată prelungi durata de viață a grupului 3 Rovinari până la finalul iernii, invocând criza energetică de la nivel global.

Dar, pentru că o instanță de judecată a stabilit suspendarea activității de la Cariera Roșia, de la jumătatea lunii iunie și cel puțin până la jumătatea lunii septembrie, termocentreala Rovinari nu va mai avea cărbune pentru a funcționa la capactate maximă. Astfel că, în loc să meargă cu trei grupuri până în primăvară, s-ar putea să intre în iarnă cu un singur grup, din lipsă de cărbune.

Cariera Roșia dădea cărbune pe bandă direct în termocentrală, nemaifiind costuri de transport, iar asta creștea rentabilitatea termocentralei Rovinari.

Acum, termocentrala primește cărbune de la celelalte cariere din zonă, Pinoasa, Rovinari, Tismana, dar acestea nu pot acoperi necesarul pentru trei grupuri. “Termocentrala Rovinari nu poate funcționa la capacitate maximă fără Roșia”, a spus Jan Popescu, lider în Sindicatul Mine Energie Oltenia.

Fiecare grup de la Termocentrala Rovinari are o putere de 330 MW.

 

Vizualizări: 4,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: