Anchetă

Condamnat la închisoare, la nici două săptămâni de la eliberare

Un tânăr de 22 de ani din județul Argeș, eliberat în data de 7 august din penitenciar, după ce a executat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni pentru tâlhărie calificată, a fost condamnat la închisoare de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu, pentru evadare. Dacă sentința va rămăne definitivă, acesta va trebui să stea încă șapte luni în detenție. 

Tânărul a fost judecată pentru evadare, după ce în data de 2 septembrie 2021 a fugit din detenție, escaladând gardul secției G.A.Z. a Penitenciarului Târgu Jiu. Alături de alți deținuți, a desfăşurat acolo activităţi de curăţare a unei clădiri. Au cărat şi depozitat moluz şi anumite materiale pe latura de vest a secţiei. Această activitate au desfăşurat-o până în jurul orei 17:20, după care au plecat către camera de deţinere, iar tânărul condamnat acum a rămas în urmă. Acesta a fost ultimul moment în care a fost văzut în incinta secţiei, lipsa sa fiind sesizată la momentul efectuării apelului de către agenţii supraveghetori. 

A fost prins repede, în zona Lotrului din municipiu. Cu ocazia audierii, tânărul și-a recunoscut fapta. Le-a spus anchetatorilor că voia să ajungă la gară sau la autogară. ”A motivat că intenţiona să ajungă la familia sa din Câmpulung, întrucât îi era dor de aceştia”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu.

Prin hotărârea pronunțată în data de 17 august, magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au dispus emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii pe numele său, la data rămânerii definitive a hotărârii. Sentința poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 6,359

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: