Eveniment

Condamnări pentru doi șoferi din zona Motru

Două sute de zile amendă - penală, adică trei mii de lei. Aceasta este pedeapsa primită ieri de doi șoferi, la Judecătoria Motru, unul pentru că a condus fără permis, altul sub influența băuturilor alcoolice.

Unul dintre ei muncește în Marea Britanie. Acesta a fost surprins fără permis valabil volan pe 18 iunie 2021, noapte, pe DJ 671 B, pe raza comunei Cătunele. Din verificările efectuate de organele de poliţie în bazele de date, nu a rezultat că inculpatul posedă permis de conducere.

“Inculpatul s-a deplasat cu organele de poliţie pe raza municipiului Motru, organele de poliţie l-au aşteptat în faţa blocului unde locuieşte, inculpatul a mers în locuinţa sa, după care a revenit la organele de poliţie şi le-a prezentat un înscris intitulat „Provisional Driving License” emis de autorităţile din Regatul Unit al Marii Bitanii şi Irlandei de Nord”, se arată în documentul de la instanță. Permisul provizoriu putea fi folosit doar în Marea Britanie.

Celălalt șofer a fost prins băut la volan în vara anului trecut, pe Calea Tismanei din Motru. “Pentru că emana halenă de alcool, inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest la ora 00,20, rezultând o valoare de 0,72 mg/l a concentraţiei de vapori de alcool pur în aerul expirat de acesta”, se arată în documentul de la instanță, șoferul recunoscând că a băut aproape un litru de bere.

Vizualizări: 1,645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: