Eveniment

S-au judecat pentru câteva fire de ceapă

Un gorjean din Slivilești, lăcătuş mecanic la EMC Jilț, a scăpat de pedeapsa penală, după ce un vecin l-a acuzat de distrugere pentru că i-a smuls câteva fire de ceapă. Judecătoria Motru a stabilit ieri că este suficient un avertisment și plata unor daune morale de 200 de lei. Cele câteva fire de ceapă l-au costat însă mai mult, pentru că are de plătit și 450 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat, plus 1.300 de lei cheltuieli de judecată ale vecinului.

Fapta s-a petrecut în vara anului 2020, pe fondul unui conflict mai vechi. Inițial vecinul l-a abordat pe lăcătușul mecanic, spunându-i să îşi lege câinele întrucât i-a mâncat mai multe păsări. Acesta din urmă l-a ignorat și a intrat în curte, după care a ieșit și a mers pe terenul vecinului, de unde a smuls mai multe fire de ceapă verde, pe care le-a lăsat la faţa locului.

Vecinul și concubina lui s-au deplasat pe terenul cultivat cu legume, au aprins două lumânări şi au tămâiat locul unde a fost smulsă ceapa, după care au sesizat organele de poliţie.

Și uite așa, pentru câteva fire de ceapă și pe fondul unui conflict mai vechi, s-a ajuns la trei ani de anchetă și judecată, finalizate ieri cu un avertisment. Dacă nu cumva una din părți va face apel, iar procesul va continua.

Vizualizări: 837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: