Eveniment

Condamnare pentru un gorjean care a furat două butelii 

Un bărbat din comuna gorjeană Runcu a fost condamnat după ce a furat două butelii. Acesta va petrece un an și 10 luni în spatele gratiilor, pentru furt calificat, conform unei hotărâri a Judecătoriei Târgu Jiu pronunțată miercuri, 6 aprilie. 

Fapta s-a petrecut la începutul lunii februarie. Bărbatul, care este recidivist, fusese eliberat condiționat în septembrie 2021, pentru săvârșirea unei alte infracțiuni. 

Conform anchetatorilor, în data de 1 februarie, noaptea, acesta a plecat de la domiciliul său cu un moped, iar după ce a străbătut mai multe drumuri județene și un drum de tarla a ajuns la un magazin alimentar din Stănești, de unde a sustras bunurile, cauzând un prejudiciu de 670 lei. 

”Aflându-se în realizarea planului infracţional, inculpatul a parcat mopedul în afara părții carosabile și a pătruns în curtea societății, după care s-a deplasat la rastelul cu butelii amplasat în apropierea magazinului. Aici, inculpatul, folosindu-se de un clește metalic pe care îl deţinea asupra sa în scopul înlesnirii activității infracționale, a tăiat lacătul cu care era asigurat un compartiment din rastel şi în aceste împrejurări a sustras două butelii încărcate cu gaz metan. La scurt timp, inculpatul a aruncat cleștele metalic în pubela amplasată în fața porții de acces a magazinului unde avea parcat mopedul și ulterior a plecat spre domiciliu având asupra sa bunurile sustrase”, se arată în hotărârea pronunțată de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu. 

Oamenilor legii nu le-a fost greu să dea de urma acestuia, dat fiind faptul că momentele principale ale infracţiunilor au fost surprinse de camerele de supraveghere ale primăriei Stănești, care erau amplasate în apropierea magazinului prădat de acesta. 

Bărbatul și-a recunoscut fapta. La pronunțarea pedepsei, magistrații gorjeni au ținut cont că acesta nu deține permis de conducere, iar mopedul pe care îl conducea avea plăcuţe cu numărul de înregistrare care au fost retrase din circulaţie. Mai mult decât atât, la pedeapsă au adăugat și restul de 198 de zile rămas neexecutat din pedeapsa anterioară. Hotărârea poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la pronunțare. 

Vizualizări: 1,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: