Eveniment

Autorul incendiului de la Motru a fost identificat

Incendiul de proporții care a fost miercuri în zona cotețelor de lângă municipiul Motru a pornit de la un incendiu de vegetație uscată.

Poliția Locală Motru anunță că a identificat autorul. “Focul, aprins pentru a arde resturi vegetale în urma curățeniei de primăvară, a scăpat de sub control și s-a extins la cotețele de păsări din apropiere, producând daune materiale atât proprietarului, cât și vecinilor. A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a stinge și limita incendiul produs pe dealul Prigoriu. Persoana vinovată de producerea incendiului a fost identificată, urmând a fi luate măsurile legale”, a transmis Poliția Locală Motru, care atrage din nou atenția asupra pericolului pe care îl prezintă incendiile de vegetație și resturi vegetale în această perioadă.

“Persoanele vinovate de producerea incendiilor vor fi aspru sancționate, având în vedere că legea interzice cu desăvârșire incendierea vegetației, miriștilor sau deșeurilor de orice fel rezultate in urma activităților agricole!”, a mai comunicat Poliția Locală Motru.

Guvernul a adoptat miercuri, 6 aprilie, o Ordonanţă de urgenţă care se referă la măsuri pentru combaterea episoadelor repetate de incendii, autorii putând face închisoare.

Vizualizări: 6,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: