Social

Comuna Văgiulești: lucrările sistate anul trecut au fost reluate

Vremea prietenoasă, din ultima perioadă, permite primăriilor din județul Gorj să își reia proiectele, sistate anul trecut, mult mai devreme decât s-a sperat. În comuna Văgiulești, de exemplu, au fost reluate lucrările de reabilitare a drumurilor. 

 

În timp ce, pe străzile din comună, pot fi văzuți muncitorii care s-au apucat de treabă, angajații primăriei Văgiulești pregătesc de zor la documentația viitoarelor proiecte.

„În desfășurare avem modernizare de drumuri locale. Este vorba despre aproximativ 6 km de drum. Este un proiect prin Programul Anghel Saligny început anul trecut și sperăm să-l finalizăm cât mai repede pentru că se lucrează chiar și în această perioadă. Valoarea totală este de 12 milioane de lei. O să scoatem la licitație și un proiect de realizare a două puncte în care se vor amenaja câte două stații de încarcare a mașinilor electrice. De asemenea, un proiect foarte important este cel de extindere și reabilitare a sediului primăriei Văgiulești. În momentul de față punem la punct ultimele detalii în ceea ce privește documentația. Mai avem un proiect de alimentare cu apă, tot prin Anghel Saligny pentru satul Cârciu. Și în acest caz, este semnat contractul de finanțare”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiulești.

Săptămâna aceasta consilierii locali, în frunte cu primarul comunei Jupânești se vor întruni pentru a vota bugetul aferent anului 2024. În funcție de cum vor fi împărțiți banii, se va avea în vedere realizarea unor proiecte, mai mici, din bugetul propriu al instituției. 

 

Vizualizări: 646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: