Social

Mai multe blocuri vor fi anvelopate

Vești bune pentru locuitorii orașului Rovinari. Mai multe blocuri vor fi reabilitate și anvelopate cu scopul de a fi crescută eficiența energetică. Proiectul a fost deja scos la licitație, iar acum administrația locală așteaptă firmele interesate să își prezinte oferta.

 

Proiectul are o valoare totală de peste 46 de milioane de lei, iar reprezentanții Primăriei Rovinari au împărțit blocurile ce urmează a fi anvelopate în patru loturi. Cei interesați pot depune oferte pentru unul sau mai multe loturi. Data limită de depunere a ofertelor este 27 martie 2024. În anunțul postat de administrația locală se precizează și care sunt blocurile cuprinse în acest proiect de investiții.

„Realizarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice în clădiri rezidețiale din orașul Rovinari pentru un număr de 17 blocuri, astfel: Bloc H5, G1, E3, C4, C1, C5, S2, C6, F3, R6, D2, T4, R2, T5, S4, S5 și F1, conform proiectelor tehnice”, se arată în anunțul postat de Primăria Rovinari.

Orașul Rovinari este fruntaș la anveloparea blocurilor. 

„Suntem singurul oraș din Gorj, pe locul II în țară, la cei care au reușit să obțină finanțare pentru încă 17 blocuri la anvelopare. Ne-am ocupat deja de documentație (...) cred că suntem singurul oraș din țară care va avea jumătate din blocurile existente, anvelopate”, a afirmat Robert-Dorin Filip, primarul orașului Rovinari. 

Principalul avantaj al izolării termice a blocurilor este reducerea cheltuielilor cu încălzirea locuințelor cu până la 40% pe perioada iernii. În plus, sunt refăcute fațadele degradate ale blocurilor vechi de zeci de ani. Acest aspect contribuie semnificativ la înfrumusețarea oricărui oraș. 

 

 

Vizualizări: 921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: