Social

Acuzație: Au modificat statutul la sindicat și s-au pus pe viață în fruntea sindicatelor!

Continuă certurile între liderii de sindicat și nu pentru avantajele minerilor și energeticienilor, ci pentru cine deține puterea supremă. Un lider de sindicat mic de la Cariera Jilț, Marius Berca, îl ironizează pe ”El Supremo”, Adrian Marciuc, despre care afirmă că vine mai rar prin cariere pentru că este nămol. Berca crede că trebuie să dea toți dovadă de unitate în această perioadă și să se alieze pentru a încerca deblocarea perimetrului minier respectiv.

 

„Vine pe acolo, dar trebuie să lupte mai mult pentru oameni. Deci, trebuie pistonat pentru a da drumul la cariera respectivă. E o casă în față și trebuie să facem ceva”, a declarat Marius Berca.


O altă problemă semnalată de Berca este aceea că boșii sindicali au modificat statutul sindicatelor pentru a putea fi șefi pe viață în structurile respective.

„Nu știu ce cuvânt mai au sindicaliștii de spus atât timp cât ei stau în companie, la Târgu Jiu. Nu știu ce putere pot să mai aibă sindicaliștii care sunt inspectori sociali în acest moment. Nici nu mai putem să-i schimbăm din funcții pentru că s-au pus pe viață. Prin statutul pe care l-au făcut s-au pus pe viață în fruntea sindicatelor”, a spus sindicalistul de la EMC Jilț, Marius Cătălin Berca.

Vizualizări: 1,977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: