Actualitate

Complexului Energetic Oltenia i-a trecut glonțul pe la ureche

640 de milioane de euro! Asta este amenda pe care ar fi primit-o Complexul Energetic Oltenia dacă nu reușea să facă rost de bani pentru certificatele de carbon, până la 30 aprilie. Practic, viața companiei a mai fost prelungită cu un an, urmând să vedem ce îi rezervă viitorul.

CE Oltenia ar fi plătit o amendă de 100 de euro pentru fiecare certificat neachiziționat și mai avea de cumpărat, atunci când guvernul a aprobat ajutorul, nu mai puțin de 6.406.902 certificate CO2.

„Ajutorul de restructurare era singura soluție ca această entitate să continue activitatea. Neplata certificatelor de CO2 ar fi însemnat o amendă pe care nu și-o permite nici Guvernul României, darămite Complexul Oltenia”, a comentat Doru Crăete, lider de opinie al salariaților din termocentrala Rovinari.

Pentru anul 2021 este prevăzut un ajutor de stat în sumă de 241,4 milioane euro, din care 192,9 milioane euro pentru achiziția certificatelor de CO2 și 48,5 milioane de euro pentru asigurarea lichidităților necesare desfășurării activității.

Cele 192 de milioane de euro ajung doar pentru cumpărarea a 4,5 milioane de certificate la prețurile actuale, compania intenționând să mai împrumute 1,5 milioane, iar diferența va fi probabil cumpărată din surse proprii.

Vizualizări: 2,902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: