Actualitate

Rușeț: CE Oltenia nu se opune pensionărilor

Conducerea Complexului Energetic Oltenia nu se opune reducerii vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor, susține Ion Rușeț, consilier al Directoratului.“Complexul Energetic Oltenia este pregătit să facă față oricăror reglementări legislative și în această problemă a pensionării salariaților”, a spus Rușeț într-o emisiune. 

Chiar dacă ar urma câteva mii de pensionări într-un termen scurt, activitatea companiei nu se va închide, mai spune Rușeț. “S-a spus într-un mod tendențios, eronat, că s-ar opune conducerea Complexului Energetic Oltenia unui act normativ care ar duce la pensionarea mai multor salariați. Nu. Există preocupare, s-au făcut scenarii, conducerea Complexului Energetic Oltenia nu este îngrijorată dacă apare un act normativ care să prevadă reducerea vârstei de pensionare”, a spus consilierul Directoratului.

Un punct similar de vedere a avut și managerul Daniel Burlan acum câteva săptămâni. Interesant este însă că liderii marilor federații sindicale nu susțin cererile salariaților, deși administrația nu se opune. Public s-au opus doar parlamentarii PNL, care susțin că legea ar duce la închiderea CE Oltenia, din cauză că ar rămâne fără salariați, punct de vedere dezmințit iată de administrație.

CE Oltenia are în jur de 12 mii de salariați. Până în 2027 se vor închide zece din cele 12 grupuri energetice pe cărbune, dar și carierele miniere aferente. În aceste condiții, societatea va rămâne cu doar trei-patru mii de salariați, asta dacă va face între timp grupurile pe gaze și parcurile fotovoltaice din planul de restructurare.

Vizualizări: 2,932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: