Actualitate

Începe a noua săptămână de protest

Opt săptămâni au protestat minerii și energeticienii la Târgu Jiu, pentru modificarea Legii pensiilor, astfel încât și lor să le fie recunoscute condițiile grele de muncă. Energeticienilor din termocentralele pe cărbune le-ar putea fi redusă vârsta de pensionare cu până la 13 ani și cei mai mulți ar ieși la pensie. 

Sistemul energetic ar mai avea nevoie de ei câțiva ani doar, pentru că în 2027 vor mai rămâne doar două grupuri la Rovinari, iar restul de zece grupuri de la Rovinari, Turceni, Ișalnița și Craiova II vor ajuge la fier vechi.

Sindicalistul Manu Tomescu spune că, atât timp cât proiectul de lege va fi blocat, salariații CE Oltenia vor continua protestul. "Vom protesta încontinuare. Am depus actele la primărie pentru a lua autorizaţia pentru protest şi vom continua şi săptămâna viitoare. Vom fi în piaţa prefecturii atât timp cât proiectul nostru de lege va fi blocat în comisiile din Camera Deputaţilor", a declarat Manu Tomescu. 

Acesta spune că există piedici puse de mai marii din federaţiile miniere. "Au ieşit şi au spus că proiectul este neconstituţional, dar au fost contrazişi de preşedintele comisiei juridice din parlament, un om avizat. Noi nu ştim dacă vom mai avea serviciu azi, mâine sau poimâine, dar boșii din federaţii vin şi fac comisii, spun că vin ei cu ceva mai bun, cu o altă propunere", a declarat Manu Tomescu.

Printre liderii care au fost în piață se numără Constantin Mitrescu de la Sindicatul Energia Rovinari și Alin Munteanu de la Cartel Alfa.

Vizualizări: 2,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: