Eveniment

Patroni din domeniul forestier, amendați de ITM Gorj

Doi angajatori care desfășoară activitate în domeniul forestier pe raza județului Gorj au fost amendați recent de inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Amenzile,  în valoarea de 140.000 de lei, au fost date pentru folosirea în activitate a șapte persoane pentru care nu aveau încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. 

 

Unul dintre patronii sancționați de ITM Gorj este din comuna gorjeană Dănești, iar celălalt este din județul Caraș Severin.  

 

Vor urma și alte controale, inclusiv în domeniul forestier, anunță autoritățile. „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj atrage atenția tuturor angajatorilor de a respecta integral legislația, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Se vor  efectua controale și în perioada următoare, pe întreg teritoriul județului Gorj, în toate domeniile de activitate, în special la angajatorii din domeniul tăierii și rindeluirii lemnului(gatere), din domeniul forestier, din domeniul construcțiilor, precum și la angajatorii din domeniul restaurantelor”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj

 

Inspectorii ITM Gorj au efectuat în perioada 23-27 mai câteva zeci de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. În urma verificărilor, organele de control au aplicat 23 de sancțiuni în cuantum de 263.000 de lei și au dispus 136 măsuri de intrare în legalitate.

 

Vizualizări: 2,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: