Eveniment

Pedeapsă pentru gorjeanul care și-a omorât mama la beție

15 ani de închisoare va face bărbatul din comuna gorjeană Runcu, cel care în luna august a anului 2021 și-a omorât mama cu toporul. Sentința de marți a Tribunalului Gorj nu este definitivă.

Crima a avut loc în noaptea de 9/10 august, femeia fiind găsită în şanţul din faţa casei în care locuia, cu o plagă tăiată la nivelul gâtului.

Conflictul între cei doi ar fi început după miezul nopţii. Sătulă să fie singura care aduce bani în casă, femeia de 53 de ani i-ar fi reproşat fiului că nu munceşte şi îşi petrece toată ziua la cârciumă. 

Cearta a degenerat. Bărbatul de 31 de ani, băut bine, şi-a pierdut minţile şi nu s-a mai putut controla. S-a năpustit asupra mamei cu un topor şi a lovit-o fără milă. Femeia n-a avut nicio şansă, a murit pe loc.


Criminalul a târât-o în curte, apoi s-a oprit în faţa casei. Un vecin l-a văzut şi a sunat imediat la poliţie.

 

Martori la nenorocire au fost chiar tatăl suspectului şi fratele mai mic. Însă, niciunul nu a putut sări în ajutorul femeii. Fratele are un handicap, iar tatăl este bolnav la pat, aproape orb.

Cel condamnat acum pentru crimă avusese mai multe crize de furie în trecut. „Conform probatoriului administrat în cauză, s-a reţinut că suspectul T…, din comuna Runcu, judeţul Gorj, pe fondul consumului cronic şi excesiv de alcool, a aplicat victimei, mama sa, în vârstă de 53 de ani, mai multe lovituri cu un topor, producându-i mai multe plăgi, dintre care una despicată la gât, în regiunea cervicală dreapta antero-laterală, care a produs direct şi necondiţionat decesul acesteia”, au stabilit anchetatorii.
Iacob Turtoi se află în arest preventiv din luna august.

Vizualizări: 1,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: