Actualitate

Comisia pentru adeverințe, în două săptămâni

Timpul trece și legea 197/2021 tot nu se aplică integral, în sensul pensionării salariaților Complexului Energetic Oltenia care au împlinit 52 de ani.

Dumitru Pîrvulescu, preşedintele Federației Naționale Mine Energie, ne spune că încă nu s-a întrunit comisia mixtă administrație - sindicate, care să stabilească un model de adeverință. 

“Încă nu au început să fie eliberate adeverinţele în baza Legii 197 pentru că nu s-au lămurit cât de simple trebuie făcute aceste adeverinţe. La momentul acesta trebuie să scrie toată situaţia fiecărui salariat, de când s-a angajat până a încheiat activitatea. Dar eu sper să găsească o metodă mai simplă, astfel încât să pună doar perioada şi să spună cum au lucrat. Faci o frază simplă şi aşa rezolvi”, a spus Pîrvulescu la Radio Infinit.

Acesta speră la o întrunire a comisiei în două săptămâni. Între timp, Casa de Pensii Gorj este luată cu asalt de foști salariați din minerit și energie, care cer recalcularea pensiilor, nefiind clar dacă și aceștia au nevoie de noi adeverințe.

Va fi complicat și pentru cei de la Resurse Umane să elibereze mii de adeverințe într-un timp scurt, mai ales dacă nu s-or fi pregătit din timp.

"Numai ieri au fost înregistrate 1060 cereri de recalculare și 20 de cereri de pensionare pe 197", a scris pe pagina de socializare Dănilă Daniel, unul dintre salariații care au protestat pentru Legea 197/2021.
 

Vizualizări: 3,924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: