Eveniment

Tânăr luat la bătaie pe stradă. „Îi arăt eu cine e şmecher....”

Un tânăr de 24 de ani din comuna gorjeană Dănciulești a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4.400 lei pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe. Acesta a fost judecat și pedepsit după ce a bătut un tânăr pe stradă. 

Fapta a avut loc în 19 decembrie 2020, în jurul orei 21.00, în vecinătatea unui magazin din satul Obârșia, comuna Dănciulești. Tânărul agresat de acesta, din comuna Stejari, oprise mașina în apropiere, pentru a discuta cu o cunoștință. Agresorul a mers la el, solicitându-i să plece, după care i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feței, căzând la pământ. După ce s-a ridicat, i-a aplicat din nou o lovitură în zona feței, victima căzând iar la pământ, fiindu-i aplicate și lovituri cu picioarele pe suprafața corpului. A suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare 10-12 zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal. 

Agresorul a spus în fața instanței că a fost provocat, fiindu-i adresate cuvinte jignitoare. Această ipoteză a fost susținută și de unii martori, care au spus că tânărul agresat ar fi adresat mai multe expresii la adresa agresorului, pe un ton ridicat, respectiv „se crede şmecher...”,  „îi arăt eu cine e şmecher....”, „pe mine nu mă bate nimeni”.

”Din coroborarea întregului probatoriul administrat în prezenta cauză, instanța reține că atât inculpatul, cât și partea civilă prin atitudinile lor au generat conflictul în urma căruia au rezultat leziunile traumatice. De asemenea, instanța constată că nu sunt îndeplinite condițiile circumstanței atenuante a provocării prevăzute de art. 75 alin. 1 lit. a Cod penal în persoana inculpatului, având în vedere că din probatoriul administrat nu rezultă că inculpatul a aplicat loviturile menționate anterior sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoții determinate de o provocare din partea persoanei vătămate. Aşadar, raportat la cele enunțate în cele ce preced, instanţa constată că probele administrate în cursul procesului penal converg dincolo de orice îndoială rezonabilă către concluzia că inculpatul este vinovat de comiterea faptei reţinute în sarcina sa, fiind apte şi suficiente pentru a răsturna prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază acesta, context în care va răspunde penal, fiind îndeplinite toate condiţiile în acest sens”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Cărbunești. 

Pe lângă faptul că a fost amendat penal, agresorul va trebui să plătească daune morale în sumă de 4000 de lei tânărului agresat, care s-a constituit parte civilă, precum și circa 1000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de statul roman. 

Hotărârea pronunțată în 3 noiembrie de magistrații Judecătoriei Târgu Cărbunești nu este definitivă și poate fi contestată. 

 

Vizualizări: 2,158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: