Social

Circulația, pusă în pericol de hoți

Tot mai multe dispozitive luminoase de pe drumurile publice naționale devin ținte pentru hoții. 

Drumarii au mai nou o problemă cu dispozitivele montate pe drumurile naționale, hoții furând componente ale acestora sau luându-le cu totul cum s-a întâmplat în Defileul Jiului, pe Dealul Bujorăscu, acolo unde recent au dispărut semnalizatoarele cu tot cu panourile solare și sursele de alimentare. 

Drumarii gorjeni avertizează că astfel se pune în pericol circulaţia pe drumurile publice, avertizând hoții că riscă până la trei ani de închisoare.

Cristi Tudor, reprezentantul  Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova a precizat că încadrarea în astfel de cazuri nu mai este cea pentru un simplu furt, ci e atentat la siguranța oamenilor: „Din Defileul Jiului, ni s-au furat acele surse de alimentare solare a indicatoarelor de ocolire. Şi Defileul Jiului, la fel, e un drum foarte periculos. De acolo, s-au furat cu totul sursele de alimentare, cu acumulator, panou solar. Şi acesta nu este un simplu furt. Este, deja, un atentat la siguranţa participanţilor la trafic”.

Compania a depus deja plângeri la Poliţie după ce s-au furat mai multe semnalizatoare de pe drumurile naţionale din Gorj.

Săptămâna trecută, zeci de avertizoare care luminau pe timpul nopţii au dispărut în zona Dealului Bujorăscu, unul dintre punctele negre unde se întâmplă destul de des accidente de circulaţie.

Autoritățile spun că nu pot monta camere de supraveghere pentru a urmări cine fură aceste elemente de semnalizare pentru că au fost cazuri în care s-au furat inclusiv camerele respective. 

Vizualizări: 855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: