Social

Medalii pentru sportivii gorjeni de la DGASPC Gorj

Printre cei 31 de sportivi care au reprezentat România la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Berlin 2023, s-au aflat și tineri din Târgu Jiu, două dintre sportive fiind medaliate la aceste jocuri. 

Lotul național de atletism al României, din care au făcut parte şi sportivii gorjeni a participat la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin iar două atlete, beneficiare ale unor servicii sociale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj s-au clasat pe locurile 1 și 2, la probele de aruncare a mini-suliței.

„O tânără de la Casa de tip familial Răchiți și o tânără de la Centrul de plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale (CSCCNS) Târgu Jiu, servicii sociale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj au reușit să urce pe podium la Berlin, obținând locurile I și II la aruncarea mini-suliței. Suntem mândri de campioanele noastre și le transmitem sincere felicitări, atât lor, cât și doamnei antrenor Letiția Stroia!” a comunicat directorul DGASPC Gorj, Laurențiu Diaconescu.

Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin, la care participă 7.000 de sportivi din 190 de țări care se întrec la 26 de sporturi vor continua până la data de 25 iunie. 

Echipa României încurajează incluziunea socială și implicarea activă a elevilor și profesorilor și ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte.

 

Vizualizări: 476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: