Social

Mii de animale moarte, zeci de solarii inundate

Pagubele făcute săptămâna trecută de inundații în Gorj sunt uriașe, potrivit unui bilanț al Prefecturii. 

Au fost inundate peste 1.000 de case, peste 1.880 de anexe gospodărești, precum și 5 obiective industriale, administrative și culturale. Mai sunt afectate 9 poduri, 104 podețe și punți, 3 kilometri de drumuri județene, 45 de kilometri de drumuri comunale, 41 de kilometri de străzi, 13 kilometri de drum forestier și agricol și aproape 2.000 de hectare de teren arabil.

De asemenea, au mai fost afectați peste 168.000 de metri pătrați de sere și solarii, 75 de hectare de pășuni și fânețe. Peste 2.100 de animale au murit în urma inundațiilor din județul Gorj. 

Apele din inundații au afectat 1.128 de fântâni. Totodată, au fost afectate două surse de alimentrare cu apă și o stație de epurare, precum și trei kilometri de rețele de alimentare cu apă și canalizare. Au fost avariate și trei construcții hidrotehnice.

Potrivit centralizatorului cu pagubele, s-a mai produs o alunecare de teren în Baia de Fier. Au fost afectate de viituri zeci de kilometri de șanțuri și rigole, un zid de sprijin la Crasna, 33 de kilometri de albie. A mai avut loc o alunecare de teren la Roșia de Amaradia.

Pagubele au fost centralizate și vor fi solicitate fonduri de la Guvern, în urma evaluărilor comisiilor de specialitate.

S-au produs pagube în 25 de localități. Acestea sunt: Albeni, Alimpești, Aninoasa, Baia de Fier, Bolboși, Borăscu, Căpreni, Crasna, Crușeț, Godinești, Motru, Mușetești, Peștișani, Prigoria, Roșia de Amartadia, Samarinești, Săulești, Schela, Stejari, Stoina, Tismana, Turburea, Turceni, Țicleni și Țânțăreni. 

Vizualizări: 1,290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: