Social

Cinci unități de învățământ din Târgu Jiu, desemnate școli europene

Cinci unități de învățământ preuniversitar din municipiul Târgu Jiu au fost declarate câştigătoare în cadrul competiţiei naționale „Școală Europeană”, ediția 2022. 

 

Colegiul Naţional ”Ecaterina Teodoroiu”, Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu”, Colegiul Național ”Spiru Haret”, Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” și Liceul Tehnologic nr. 2 sunt pe lista unităților școlare câștigătoare.

 

Dintre cele cinci școli, cel mai mare punctaj a fost obținut de Colegiul Naţional ”Ecaterina Teodoroiu”. 

 

”A fost un efort conjugat,un efort de echipa. Dar a meritat. La prima participare in aceasta competiție a excelentei in educație am obținut un loc și un punctaj nesperate. Locul 19 din 131 de școli, 180 de puncte din 200. Obținerea certificatului de ”Şcoalǎ europeanǎ” e o recunoaştere a eforturilor depuse de C.N. ”Ecaterina Teodoroiu” în vederea dezvoltării dimensiunii europene precum şi a succeselor înregistrate în cadrul activităţilor de cooperare europeană”, au transmis reprezentanții CNET Târgu Jiu. 

           

Competiția se adresează școlilor implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+ și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale a școlii.

Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani. Ulterior, şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul.

Vizualizări: 1,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: