Actualitate

Căldărușe: Care e problema că omul își ia și pensia, și salariul?

Un protest amplu al minerilor și energeticienilor se anunță marți la Târgu Jiu, salariații Complexului Energetic Oltenia cerând aplicarea Legii 197/2021, în sensul în care să poată ieși din acest an la pensie dacă au 52 de ani și 30 de ani vechime, din care 25 munciți în cariere miniere sau termocentrale.

Unele surse spun că legea ar fi fost blocată pentru că, în actuala criză energetică, trei mii de pensionări la CE Oltenia ar fi dus la închierea unor grupuri energetice în prag de iarnă.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, nu este de acord cu asta, spunând că mulți salariați ar fi acceptat să mai rămână câteva luni, cumulând pensia cu salariul. “Nu văd care este problema dacă ar mai fi rămas câteva luni, timp în care să îi formeze pe alții care erau promovați pe posturile lor sau care erau angajați. Puteau rămâne 6 - 7 - 8 luni”, a spus Căldărușe.

Protestul va începe la ora 16.00, fiind organizat de toate cele patru federații sindicale care îi reprezintă pe cei 11.300 de salariați care mai sunt în CEO. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, protestul a fost autorizat pentru 500 de persoane.

Vizualizări: 5,826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: