Actualitate

Cartel Alfa, la protestul minerilor și energeticienilor

Cartel Alfa va participa marți la protestul salariaților Complexului Energetic Oltenia, care va avea loc la Târgu Jiu, anunță președintele filialei Gorj, Alin Boby Munteanu.

„Cerem aplicarea legii 197/2021 așa cum a fost promisă, cu pensionarea din acest an a salariaților la 52 de ani“, a spus Munteanu, precizând că o altă solicitare este extinderea categoriilor de personal care să fie încadrat în condiții speciale. „Considerăm că sunt și în rândul TESA persoane care pot fi încadrate în condiții speciale“, susține liderul sindical.

Președintele Cartel Alfa Gorj a spus că o altă solicitare este stoparea programului de restructurare. „S-a văzut clar în ultima perioadă că este nevoie de energia pe cărbune. România nu poate renunța la aceste capacități și nu este normal nici să le închidem, nici să mai fie concedieri colective, pentru că oricum în carierele miniere și termocentreale se lucrează sub normativ“, a mai spus Boby Munteanu.

Liderul sindical a vorbit și despre alternativele la minerit care vor fi create prin Planul de Tranziție Justă, susținând că este necesară dezvoltarea unor activități de producție, nu să se arunce banii pe cursuri de recalificare și studii de fezabilitate.

Federațiile sindicale din CE Oltenia au anunțat proteste pentru zilele de 28 și 30 septembrie, dar și 5 și 7 octombrie, acestea urmând să aibă loc în Piața Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 5,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: