Anchetă

Gaură în bugetul UCB produsă de fostul rector, Sorin Vasile Purec! Prefectul a ”lins” și el din dulceața banilor europeni!

Un proiect pe fonduri europene care ar fi putut să se deruleze pozitiv pentru studenții Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu s-a încheiat cu o gaură în bugetul instituției de învățământ superior.

Mai exact, firma înființată de prefectul de Gorj, Iulian Popescu și fratele său, Vasile, a câștigat un proiect care ar fi trebuit să vină în sprijinul studenților de la UCB. Măsuri integrate, sprijinire a studenților UCB, așa se numește proiectul pe care Softtehnica l-a câștigat.

Organismul Intermediar Regional pentru Programe Europene Regiunea Sud-Vest Oltenia a descoperit însă anumite nereguli. În urma celor constatate i-au notificat oficial pe cei de la UCB, inclusiv pe Sorin Vasile Purec, că datorează Autorității de Mangement pentru Programe Europene Capital Uman un debit în valoare de aproximativ 160 de mii de lei.

Conform unor surse, Universitatea din Târgu Jiu plătește deja de circa cinci luni sume de bani pentru această datorie. Printre neregulile descoperite se regăsesc anumite salarii și contribuții aferente, care nu au respectat regulile de eligibilitate. Sorin Vasile Purec și nu numai, se regăsesc în această speță.

În fapt, organele abilitate au stabilit că mai multe persoane din UCB în frunte cu rectorul de la vremea respectivă, Sorin Vasile Purec au încasat bani necuveniți. Echipa de control a analizat punctul de vedere formulat de către UCB și a stabilit că nu se aduce niciun element de noutate față de constatările organelor abilitate și a dispus ca instituția de învățământ superior să achite suma de peste 1 miliard și jumătate de lei vechi pentru unul care se dorește viitor rector și pentru altul care este, în acte, reprezentantul Guvernului în teritoriu, dar nu iese din ordinele sultanului.

Vizualizări: 4,754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: