Actualitate

Minerii amenință că opresc lucrul dacă nu sunt scoși la pensie

Tensiunea este uriașă în rândul minerilor și energeticienilor, susțin liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, supărarea fiind legată de faptul că le-au fost respinse dosarele de pensionare celor care au împlinit 52 de ani, deși legea 197/2021 a intrat în vigoare.

Marian Hritcu, lider sindical la Cariera Peșteana, susține că salariații vor să oprească utilajele, pentru a le atrage atenția guvernanților. “Să nu se joace cu minerii, pentru că în teritoriu, în sala de apel, oamenii chiar au cerut să oprim carierele și să protestăm mai drastic decât cu o mie de persoane în piață”, a spus liderul sindical la Radio Infinit.

Acesta spune că oamenii sunt supărați, sunt bolnavi și sunt în stare de orice pentru a ieși la pensie. “Eu cred în continuare că legea este bună, nu știu de ce nu se aplică. Cred că este implicat politicul”, a mai spus Hritcu.

La începutul lunii octombrie, liderii federațiilor sindicale vor avea discuții la guvern pe marginea aplicării acestei legi.

Cele patru federații sindicale din CE Oltenia vor organiza proteste în zilele de 28 și 30 septembrie, 5 și 7 octombrie, în fața Prefecturii Gorj. Aprobarea a fost dată pentru 500 de participanți. Vor mai fi proteste la Craiova, Rm. Vîlcea, dar și în Hunedoara și Mehedinți.

Vizualizări: 6,058

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: